50 obletnica kluba

 

50 let delovanja Kolesarskega kluba Bled smo oznanili 21. decembra v Festivalni dvorani Bled. Na celotni slovestnosti so bili prisotni prav vsi aktivni organi kluba, aktivni tekmovalci, ter bivši člani kluba, vsi, ki so v preteklih letih pripomogli Kolesarskemu klubu Bled, da je postal kar je. Tudi blejski župan je namenil nekaj vzpodbudnih besed za izjemno delo z kolesarji na Bledu. Hvaležni smo prav vsem, ki so bili v zadnjem obdobju 50 let na kakršen koli način povezani z Kolesarskim klubom Bled.

Tekmovalci že pridno nabirajo novo energijo za prihajajočo sezono. Močna članska ekipa za 2019 je že sestavljena in že načrtuje kako nas bo razveseljevala z rezultati v naslednjem letu.

Lepe praznike in srečno novo leto vam želi KK Bled!

Kolesarji Bleda uspešni pred zadnjo dirko sezone

 

Naši kolesarji so pretekla 2 tedna precej nastopali v tujini. Prva dirka članov po dirki Zagreb – Novo mesto je bila v Avstriji in sicer GP Judendorf za njo pa takoj v Italiji (Bianchin) in Coppa San Vito, kjer so bili Šmid, Veber, Pajek v šprintu glavnine v ospredju. Obe dirki so blejski člani odpeljali solidno, ter se odlično pripravili na zadnje 2 dirki. Prva bo 2. oktobra v Italiji in potem zadnja dirka za konec sezone v Podsmreki. Sezona se bo zaključila in lahko že rečemo, da je bila že do sedaj zagotovo uspešna.

 

Blejci odlično na velodromu

 

Konec avgusta je v Kranju potekalo državno prvenstvo na velodromu. Naši tekmovalci so se imenitno znašli na progi. Jakob Šmid in Luka Pajek sta oba dosegla 3. mesto na 1000m in 4000m. Katja Žvan pa je pri deklicah dosegla zmago na 200m (šprint). September je mesec ko se počasi zaključuje sezona in prav kmalu bo oktober in zadnja dirka v Podsmreki. Naši kolesarji so to sezono odlično dosegali vrhunske rezultate.

Dirka Zagreb – Novo mesto

 

Članska ekipa v postavi (Matic Veber, Pajek Luka, Kranjc Martin, Černe Gregor Matija in Jakob Šmid) so preteklo nedeljo odpotovali v Zagreb na prestižno dirko Zagreb – Novo mesto.za kategorijo Elite in ml.člane.
Na 184 km dolgi progi od Zagreba do cilja v Novem mestu je nastopilo 19 ekip iz Avstrije,Italije Hrvaške,Češke,Madžarske,Švice in vse ekipe iz Slovenije.
Na zahtevni dirki,katero je otežilo še hladno in deževno vreme je nastopilo pet mladih kolesarjev blejskega kluba. Dirko sta uspešno končala Matic Veber in Luka Pajek ter dosegla odličen rezultat.Matic Veber je z osmim mestom bil nahboljši slovenski kolesar na dirki in osvojil nove točke UCI,Luka Pajek pa je z desetim mestom bil tretji slovenec in tudi osvojil ( svoje prve v karieri) UCI točke

 

Kolesarski klub Bled |  © Vse pravice pridržane | 2018