Gašper Otoničar tretji na DP Vzpon Pokljuka

Organizator KK Gorje je tako po državnem prvenstvu v kriteriju in kronometru, izvedenih dve leti nazaj, letos organiziral še državno prvenstvo v vzponu. Start je bil v Zgornjih Gorjah, cilj v Rudnem polju. Trasa je dolga 15,7 kilometra s povprečnim naklonom 7 odstotkov in višinsko razliko 721 metrov. 

Gašper Otoničar je dirko končal na odličnem tretjem mestu v kategoriji mlajših članov.

Gašper Otoničar:  Ta dirka je bila zame velik cilj. Vesel sem da se je ves trud, ki smo ga vložili v pripravo poplačal in da sem končal pri vrhu pri tako močni konkurenci kot danes.

Članska ekipa začela tekmovalno sezono 

Članska ekipa je tekmovala na trojici Slovenskih dirk ki so potekale od 20.3 do 27.3. Začeli so v “domači” Izoli na VN Slovenske Istre, kjer so imeli nekaj nesreče z padci. Fantje so se hitro vrnili na kolo in se preiskusili na GP Vipava Valley na kateri so bile tudi ekipe višjega ranga. Najboljše noge so prihranili za nedeljsko VN Adrie Mobil, kjer se je na domačih tleh na 180km preiskušnji najbolje odrezal Miran Kovačič. 

Miran Kovačič: trojica slovenskih dirk se mi je zdela super ideja in izvedba za katero upam da se obdrži tudi v nadalnje. “Domačo” dirko v Novem mestu sem odpeljal ubistvo najboljše od vseh treh pa čeprav je bila ravno ta “najtežja” v veliko pomoč mi je bilo predvsem ekipno delo, poznavanje trase, nekoliko večja samozavest, ki sem si jo nabral na preostalih 2 dirkah in pa seveda navijači, katerih v našem koncu res ni manjkalo.

Kolesarske priprave 2022

 

Kolesarji smo se od 21. do 27. februarja udeležili skupinskih priprav v Hostel Panorama Portorož. Tam smo nabrali veliko kilometrov in ur na kolesu za pripravo na kolesarsko sezono in prve dirke. Bilo je veliko produktivnega treninga in druženja, prav tako smo sproti snemali serijo vlogov, ki si jih lahko ogledate tukaj.

Državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu 2019

 

30. junija 2019 se bodo v Radovljici v organizaciji Kolesarskega kluba Bled pomerili na državnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu.

Na razgibani in dinamični trasi bodo izmed profesionalnih kolesarjev nastopili tudi Tadej Pogačar, Matej Mohorič in Luka Mezgec, organizatorji pa si obetajo tudi udeležbo Primoža Rogliča.

Krog bo dolg 21,4 kilometrov, najbolj zahteven del trase pa bo od Mošenj do Kamne Gorice, kjer kolesarje čaka nekaj zahtevnih vzponov in spustov. Zaključek klanca – Google Street view.

Kolesarji Bleda uspešni pred zadnjo dirko sezone

 

Naši kolesarji so pretekla 2 tedna precej nastopali v tujini. Prva dirka članov po dirki Zagreb – Novo mesto je bila v Avstriji in sicer GP Judendorf za njo pa takoj v Italiji (Bianchin) in Coppa San Vito, kjer so bili Šmid, Veber, Pajek v šprintu glavnine v ospredju. Obe dirki so blejski člani odpeljali solidno, ter se odlično pripravili na zadnje 2 dirki. Prva bo 2. oktobra v Italiji in potem zadnja dirka za konec sezone v Podsmreki. Sezona se bo zaključila in lahko že rečemo, da je bila že do sedaj zagotovo uspešna.

 

Blejci odlično na velodromu

 

Konec avgusta je v Kranju potekalo državno prvenstvo na velodromu. Naši tekmovalci so se imenitno znašli na progi. Jakob Šmid in Luka Pajek sta oba dosegla 3. mesto na 1000m in 4000m. Katja Žvan pa je pri deklicah dosegla zmago na 200m (šprint). September je mesec ko se počasi zaključuje sezona in prav kmalu bo oktober in zadnja dirka v Podsmreki. Naši kolesarji so to sezono odlično dosegali vrhunske rezultate.

Dirka Zagreb – Novo mesto

 

Članska ekipa v postavi (Matic Veber, Pajek Luka, Kranjc Martin, Černe Gregor Matija in Jakob Šmid) so preteklo nedeljo odpotovali v Zagreb na prestižno dirko Zagreb – Novo mesto.za kategorijo Elite in ml.člane.
Na 184 km dolgi progi od Zagreba do cilja v Novem mestu je nastopilo 19 ekip iz Avstrije,Italije Hrvaške,Češke,Madžarske,Švice in vse ekipe iz Slovenije.
Na zahtevni dirki,katero je otežilo še hladno in deževno vreme je nastopilo pet mladih kolesarjev blejskega kluba. Dirko sta uspešno končala Matic Veber in Luka Pajek ter dosegla odličen rezultat.Matic Veber je z osmim mestom bil nahboljši slovenski kolesar na dirki in osvojil nove točke UCI,Luka Pajek pa je z desetim mestom bil tretji slovenec in tudi osvojil ( svoje prve v karieri) UCI točke

Kolesarski klub Bled |  © Vse pravice pridržane | 2018