Kolesarji Bleda uspešni pred zadnjo dirko sezone

 

Naši kolesarji so pretekla 2 tedna precej nastopali v tujini. Prva dirka članov po dirki Zagreb – Novo mesto je bila v Avstriji in sicer GP Judendorf za njo pa takoj v Italiji (Bianchin) in Coppa San Vito, kjer so bili Šmid, Veber, Pajek v šprintu glavnine v ospredju. Obe dirki so blejski člani odpeljali solidno, ter se odlično pripravili na zadnje 2 dirki. Prva bo 2. oktobra v Italiji in potem zadnja dirka za konec sezone v Podsmreki. Sezona se bo zaključila in lahko že rečemo, da je bila že do sedaj zagotovo uspešna.

 

Blejci odlično na velodromu

 

Konec avgusta je v Kranju potekalo državno prvenstvo na velodromu. Naši tekmovalci so se imenitno znašli na progi. Jakob Šmid in Luka Pajek sta oba dosegla 3. mesto na 1000m in 4000m. Katja Žvan pa je pri deklicah dosegla zmago na 200m (šprint). September je mesec ko se počasi zaključuje sezona in prav kmalu bo oktober in zadnja dirka v Podsmreki. Naši kolesarji so to sezono odlično dosegali vrhunske rezultate.

Dirka Zagreb – Novo mesto

 

Članska ekipa v postavi (Matic Veber, Pajek Luka, Kranjc Martin, Černe Gregor Matija in Jakob Šmid) so preteklo nedeljo odpotovali v Zagreb na prestižno dirko Zagreb – Novo mesto.za kategorijo Elite in ml.člane.
Na 184 km dolgi progi od Zagreba do cilja v Novem mestu je nastopilo 19 ekip iz Avstrije,Italije Hrvaške,Češke,Madžarske,Švice in vse ekipe iz Slovenije.
Na zahtevni dirki,katero je otežilo še hladno in deževno vreme je nastopilo pet mladih kolesarjev blejskega kluba. Dirko sta uspešno končala Matic Veber in Luka Pajek ter dosegla odličen rezultat.Matic Veber je z osmim mestom bil nahboljši slovenski kolesar na dirki in osvojil nove točke UCI,Luka Pajek pa je z desetim mestom bil tretji slovenec in tudi osvojil ( svoje prve v karieri) UCI točke

 

 

Člani v Italiji dobro dirkali

 

Pretekli vikend so se mlajši člani ekipe KK Bled pomerili na 140 kilometrski dirki 78oCOPPA SAN VITO v sosednji Italiji. Matic Veber je v močni konkurenci italijanskih kolesarjev dosegel odlično deveto mesto.

Veber je pobegnil že po 30 kilometrih dirke, pridružili so se mu štirje kolesarji. Kasneje se je ubežnikom pridružilo še šest kolesarjev, ki jih glavnina vseh 130 kilometrov ni uspela ujeti. Ubežna skupina je složno sodelovala do 15 kilometrov pred ciljem, ko se je začel boj med italijanskimi ekipami. Veber v skupini ni imel klubskih kolegov, zato ekipama Zalf Euromobil Desiree Fior in A.S.D. Cycling Team Friuli ni mogel slediti.

Zmago je osvojil Nicolo Rocchi (ZALF EUROMOBIL DESIREE FIOR), drugi je bil Luca Mozzato  (S.C. FDB COLOGNA VENETA) in tretji Gianluca Milani (ZALF EUROMOBIL DESIREE FIOR), ki sta za zmagovalcem zaostala za s 4 sekunde. Veber je v cilj prišel na 9. mestu z zaostankom 1:04 minute.

Odlično je dirko odvozil tudi Luka Pajek, ki je bil 12., izkazali so se tudi ostali člani Jakob Šmid, Martin Kranjc, Gregor Matija Černe in Martin Koželj., ki so se uvrstili do 30. mesta.

Kolesarski klub Bled |  © Vse pravice pridržane | 2017